perkahwinan kami

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, 28 June 2012

Pengorbanan Seorang Suami

Assalamualaikum....

Bila dah start cuti semester macam ni...tangan mula la gatal nak buat entry baru...yelakan..dah xde keje...nila kejenya..kadang-kadang tu aku blogwalking je...huhuhu

Macam mana nak mula cite nie ye..huhuhu....19.6.2012...suami aku xcident...kaki dia terseliuh....pas tu ade cedera ringan ckit..nasib baik tak banyak...risau tgok keadaan suami aku masa tu...xcident nie berlaku pada waktu pagi..masa dia nak pegi keje...aitu pulak..aku exam..kul 11.30..jadi dia balik la kejap..nak hantar aku exam...masa dia masuk umah tu aku xperasan dia jalan xbetul..tp masa dia tolong aku masak kat dapur baru aku perasan..aku tanya la kaki dia nape....mula2 tu dia xnak gtaw yang dia xcident...dia bagi alasan..sebab main bola...ish3..alasan xlogik..desak punya desak..akhirnya..suami aku bagitau jugak yang dia xcident....huhuhu....terkejut aku..rase nak nangis dgr...hukhukhuk...pastu aku suh la suami aku tu mintak mc..n pergi mengurut....tp suami aku tu bukan nak dengar..nak jugak pegi keje...dgn kaki yang macam tu..ish3...degil betul...

Dengan kaki yang dah nak start membengkak tu dia hantar aku pergi exam...mase tu aku tgok muka dia berkerut-kerut tahan sakit masa nak  turun tangga...nasib baik umah aku tingkat dua...tu pong suami aku dah berpeluh dah....klu tgok memang kecian...aku habis exam kul 1.30...tepat 1.45 suami aku mai ambik aku...aku tgok muka suami aku...aku tanya dia..okkey ke x...dia cakap okkey..tp muka xleh blah...okkey ape macam 2..suami aku nie jenis yang mudah tersenyum...aku tgok muka dia..aku taw dia senyum2 kambing je...mesti sakit kan...yelah..seliuh kowt..makin lama makin bengkak..awal2 xpe la..bila dah lama...sakit Allah je yang taw....

Aku cakap kat suami aku..kita g klinik dulu la...baru leh balik umah...Alhamdulillah..suami aku ikut jugak....mesti sakit sangat la tu..klu x hampeh nak pergi klinik...dapat la mc 2 ari....huhuhu...mase nak naik tangga Allah je taw seksanya dia nak jalan...huhuh...aku nak tolong papah dia..dia xbagi...dia cakap dia okkey..huhuhu...sedih aku tgok dia mase tu...nak nangis....huhuhu.....jalan kejap berenti..jalan kejap..berenti..hingga la sampai depan pintu umah..huhuhuhu...

20.6.2012 aku ade 2 paper....satu transaksi ekonomi islam dan satu lagi fiqh jinayat...macam ne nie..huhuhu....tp aku fokus kat suami aku dulu...aku taw suami aku xleh banyak gerak....mase solat zohor dia solat sambil duduk..sebab kaki dia dah bengkak sangat..huhuhu....mase solat asar dan yang seterusnya baru dia solat berdiri..tu pong kaki dia xleh lipat mase tahiyat awal n akhir..aku risau jugak..sape la yang nak hantar aku exam nie klu suami aku masih macam nie,,huhuhu....tp aku xcakap la kat suami aku....aku takut dia risau lak....malam tu pas urut kaki suami n bagi makan ubat tahan sakit ngan ubat susut bengkak...baru aku study..bayangkan nak study 2subjek 1 malam..nasib baik la aku dah study jugak ckit2 mase study week tu..klu x..memang naye..huhuhuhu.....

Esok mase nak exam tu..baru aku tanya suami aku...bleh ke dia hantar aku pergi dewan exam nie..dia cakap boleh..klu aku pandai bawak moto n ada lesen xde la aku menyusahkan suami aku yang sakit tu.....huhuhu..tp nak buat camner..dah xde orang lain dah yang leh hantar...huhuhuhu....hari tu exam start kul 8.30 hinggal 10.30...paper kedua kul 11.30 hingga 1.30....

Pas habis exam..aku kena g klinik..buat medical check up baby...nak xnak kena pergi jugak....jadi suami aku hantar la aku pergi kat sane...cam semalam..jalan pong xbetul lagi..huhuhu...tp dia cakap sakit dah kurang..tp xtaw la..sakit tu betul2 dah kurang...ataw dia tipu...huhuhu....

sampai sekarang kaki suami aku bengkak lagi...dia xnak pergi urut..katanya...badan dia nie xyah urut..dia sembuh ngan sendiri..ish3...ade pulak macam2....erm nak buat camner..degil..bukan xsuruh...suami yang xnak dengar....degil sangat2..tp walau pape pong...aku sangat hargai jasa suami aku selama nie....

i love u sayang...:)
gambar nie masa kawin adik suami aku...4.6.2012



2 comments:

  1. seronok follow blog sis..follow sy jugak ye...=)

    ReplyDelete