perkahwinan kami

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, 10 September 2013

Merapu Merepek Meraban

Assalamualaikum

entry kali nie dibuat sekadar mengisi masa lapang...xde kerja kowt..ye la awal-awal semester mne de keje..nant dah last-last baru kalut nak buat itu ini...hahah..semua nak buat last minute...hahah...tp sem nie xleh la nak buat cam semester yang lepas-lepas..kena la pandai bahagi masa....sebab pe???? sebb sem ni aku kena siapkan paper projek..skunk ni pon duk kat library..tgah cari-cari bahan....sambil-sambil tggu en suami mai ambik aku la...macam nie la orang yang xnak berdikari..semua takuttt..semua nak bergantung kat en suamiiii jeeee....klu kije nant cmner...hoho...xnak keje lahhh..nak jadi suri rumah je..laagi best...wakakaka....tp boleh tahan keeeeee duk kat umah lame-lame...OMG..xsanggup..nak kerja la jugak...tp tgok la dulu cmner...hohoho..atau sambung masterrrr....hohoho..sambung masterrr kena pk dulu la cmner..kesian iman..mesti dia nak adik kan..wakakaakaka...nnt ummi bgi adik ye..tp not now la..kena tggu ummi habis degree dulu ye..hehehhe...ish..memang merapu n merepek sguh lerrr.

gambar hiasan semata-mata


okeey ler..thanks 4 reading..:)




Wednesday, 28 August 2013

Akhirnya...Semester Terakhir..Yeayyyyyyy!!!!!!!!!

Assalamualaikum..

Fuhhhhh..berhabuk sudah blog aku ni..al maklum la..mood rajin sgt2 nak update blog datang..tu yang blog nie sunyi sepiiiii je...xde entry..hohoho....bukan xnak update..tp aku malas..kan best ade bibik..leh tolong update blog untuk aku..hahhahaha...

skunk nie aku tgah cuti semester ag....tp hanya berbaki lebih kurang seminggu je lagi..nant aku masuk kuliah balik la...adoyaii..lame kowt cuti..ase otak nie..cam beku dah..hoho...subjek pon dah daftar...sem ni aku ambik 12 jam kredit jeee..satu hari 2jam je...yeayyy...tp xyah nak hepi sgt la....sem ni aku kena siapkan paper project...jadi mase yang lebih tu..kena fokus kat paper project la...kena pandai2 bagi mase la...pas nie ku kena main tiga peranan...yang pertama peranan sebagai isteri, peranan sebagai ummi dan peranan sebagai student...hoho....banyak tanggungjawab tu...huhu..bnyk ke..orang lain lagi banyak tanggungjawab kowt dari aku..huhuhu...

nak tgok jadual aku untuk sem akhir tak....aku nak tunjuk klu nak korang nak tgok...hahhaha...k sabar2...nak tunjuk la nie...hahhaha...(gaya tu cam orang nak tgok sgt).. wakakakaka...tak kisah la..nak tunjuk jugakkk...nak tunjuk jugak (mengedikss)..hahhaha

nie dia..hehehhe...
okkey la..anak aku duk panggil dah tu..thankss 4 reading..:)

Wednesday, 31 July 2013

Nurul Iman Kiss Budak Lelaki

Assalamualaikum

hari ahad aritu..aku ngan en suami keluar p cari kasut ngan beg raya..seingt aku..19 ramadan..aku keluar pas solat zohor...dalam pukul 3.30ptg..hehhe...akhirnya jumpa jugak kasut ngan beg idaman..hohoho...nak tgok ke..ehhhh..mne boleh..nnt basi la..klu nak tgok p raya kat umah aku..hahhaha.....

pas beli kasut aku ajak en suami p putrajaya...huhu..en suami tanya aku..buat ape nak p putrajaya..aku gtaw la..nak solat asar kat putrajaya...hahhaha..punya la jauh masjid nak solat asar..sebenarnya..nak jalan-jalan..okey...sambil menyelam minum air..tak gtu u olll....hahhaah

hobi iman dia bile duk dalam keta tdo je la...bila keta berhenti..dia bukak mata...jadi..setiba aku kat masjid putrajaya tu..iman bangun la..maknanya iman masuk masjid dalam keadaan mamai lagi..tp..bila aku letak je dia dalam masjid..ya Allah..semua tempat dia nak teroka..adoyai..punya la penat nak kutip...banyak jugak la vdio aku ambik...antaranya ialah :
video
sedang dia duk main-main tu..datang la pelancong dari indonesia duk sebelah aku..ada anak 2orang...dua-dua lelaki.sorang tdo sorang tak...yang tdo mungkin berusia 2thun lebih kowt..yang tak tdo tu..dalam usia 1 lebih..sebab dah pandai jalan..yang pandai jalan tu duk jalan-jalan dalam masjid putrajaya tu..iman tgok budak tu jalan-jalan duk tawaf dalam masjid dia nak ikut serta la...tp....alahai..budak laki tu malu pulakkkk..p lari duk kat mak dia...iman lak jenis steady..p jugak ikut..aiyaaa..ape la anak dara ummi ni..ngorat budak laki lak..pastu aku tggalkan iman kat adik ipar aku..sebab aku nak p ambik wuduk jap..mase p ambik..adik ipar aku cite..iman cium budak laki yang duk tdo tu..mase dia cium tu..budak laki tu dah bangun..tp duk baring ag..huhuhu...2 kali jugak dia cium..hahhaha...pas cium dia boleh pulak main sentuh-sentuh pipi budak laki tu..nasib baik budak laki tu tak nangis..huhuhu..ye la kan..bangun bangun tdo je kena cium..hahhaha....tp xbest la..mase kejadian tu aku xde....klu x..lagi best..hahhahahha...

xleh duk diam langsung

ok..thanks 4 reading..:)

Monday, 29 July 2013

Iman Pergi Terawih Tapi Aku Yang Kena Marah..Huwaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!

Assalamualaikum

Hari ni aku nak cite pengalaman bawak iman p terawih..hoho..excited kowt mase mula-mula bawak iman...biase klu pergi terawih..aku bergilir jaga ngan adik ipar pompuan aku nie..dia pergi aku duk umah..aku pergi dia duk kat umah..hehhe..tp pada suatu hari..hahhha...14 ramadan..hati aku tergerak..nak bawak iman pergi solat terawih kat surau area umah aku je...\

mase mula-mula sampai tu..aku letak je iman kat lantai surau...bayi riang nie pantang jumpa kanak-kanak..dia mesti nak main..kenal ke tak iman xkisah...pas letak kat surau tu terus dia merangkak pergi kat budak-budak  duk main tu..tp aku tak bagi..risau jugak kan..takut dia main kasar-kasar ngan iman...hohoho..jadi aku dukung iman letak kat sebelah...tp..pas solat isyak..tgok iman dah xde dah...kanak-kanak riang kat surau tu duk main gilir-gilir dukung iman....

dipendekkan cite..iman memang xde masalah mase kat surau tu..xperlukan puting..xperlukan susu..xperlukan mainan..main je..ceria jeeee..ye laa..ramai kawannn..kat umah kawan ngan umi abi..ngan mak sedara je..mne best..hahha...umi abi lak main cmner sgt...xkan umi abi nak main lompat-lompat cam budak kecik lak kan..xnmpak la sifat keibuan dan kebapaan lak kat ctu..hahhah...

pas balik terawih tu aku gtaw adik aku yang aku bawak iman p terawih..hihihi...pastu adik aku cite kat tok ma iman..hohoho...esok nyerr..pas bersahur..tok ma cal aku..hohoho..pelik kan..sahur-sahur dah cal..ingt nak dapat durian runtuh..haiyaaa...rupanya..makan kerepek pedas..hahhaha..tp okkey la..kerepek pedas makan sekali sekala..best jugak..hhahahah..korang faham ke...hahahha..kerepek pedas tu kena berleteq la..hahhaha..mak aku marah la bawak iman p terawih..huhu..sayang sungguh tok ma kat nurul iman..tok ma marah ummi sebb dia takut iman hilang..hoho..tapi betul jugak ape yang mak aku gtaw tu...kan budak-budak kecik je yang duk main ngan iman..dibuatnyer dia bawak iman keluar surau n kebetulan ade orang jahat..haaaa..cmnerrr...tu la..en. suami pon risau jugak pasal benda tu mase awal-awal nak bawak iman..tp sebab aku beriya-iya nak bawak..dia benarkan..tp bila mak aku dah cakp macam tu..suami aku dah xizinkan la...

serius seram bila kena marah ngan mak sendiri ni..ye la..dah lame kowt xkena marah sejak kawin nie..balik-balik kena marah..haiiii..kecut perut den..kahkhakahakahk...klu kita pk...uruf dan adat di malaysia ni...xwajar bawak bayi p surau atau masjid..tambah-tambah ngan anak aku tu..dah pandai bergerak..takut kena culik ke atau apa-apa yang bahaya berlaku mase solat...tambah-tambah kat malaysia ni...banyak kes jenayah..ye la..malang tak berbau kan..huhuhu..sape tak sayang anak..sabar ye iman..bila iman 2tahun ummi bawak iman p solat terawih okkey..ummi belikan telekung solat sekali..hihihi...


rajin sgt mengemas anak ummi sorang ni..untung ade anak pompuan..hohoho


okkey thanks 4 reading..:)

Monday, 22 July 2013

Kisah Nurul Iman Dengan Negro

Assalamualaikum

Semalam hari ahad..jadi ajak en.suami kuar shopping..kami keluar pas asar...jadi terpaksa la berbuka kat luar..klu ikut hatii..aku xnak buka puasa kat luar...klu boleh setiap hari aku nak masak untuk  bulan puasa ni...tp apakan daya..huhuhu..dan semalam jugak..en suami tak pergi solat terawih..hoho..kan dah tggal terawih..asalnya dia nak balik solat terawih kat umah..tp..balik2..badan dia tak sihat pulak..demam...hohoho..aiya..shopping sikit dah demam ke...hahhaha..bukan dia je..aku pon same...pening..xtahu la nape...

kami berbuka puasa kat kfc je..kat tempat makanan lain..serius..ramai giler orang...malas nak bersesak-sesak..kfc jadi pilihan sebb kfc xramai sgt org..kfc pon xpelah..janji kenyang..hohoho...mase duk tgh makan tu..datang sorang negro dengan awek atau kawan pompuan dia..pompuan tu melayu...mungkin student kolej kowt....iman biase la..mne leh duk diam lame-lame..bila dah borink mula la nak cari kawan nak main....mula-mula...iman duk tenung je negro tu....tp aku xambik port sangat la...tp aku xtahu la kowt2 negro tu jatuh hati ngan tenungan iman..hahhha..oh no....xrela bermenantukan negro..kahkahkahkah...

lame tu..aku dgr iman bunyi suara..cam duk sembang..hahha..rupanya dia duk main ngan negro tu..kahkahkah..iman ni..semua orang dia nak main...negro tu lak leh layan iman..nasib baik dia xambik dukung iman...huhuhuhu..klu dia nak dukung..aku xkasi punya...kan xpasai2 dia buat lari anak aku..huhuhu..yang paling kelakar tu..gaya negro tu main ngan iman..hahhahahah..ingt balik..leh tergelak sorang2...hahhaha..mase negro tu main ngan iman..dia buat suara macam nie.."lululululu" hahahhaha..gaya macam main ngan anak tarzan pon ade..kahkahkahkahkah...satu kfc tu dgr kowt..hahahha...iman pe lagi lagi..suka bukan main..hahhaha...siap angkat tangan nak mintak dukung....hahha..pe la iman nie...lame jugak la dia main ngan iman..last-last iman layan tv yg ada kat depan dia..

nak sambung cite lagi ke..xyah la..muka dah borink tu..hahhahhaha...maaf la ye..story sal anak je...eh..suka aty la..ini blog..aku yang punya..yang penting aku tak menyusahkan sape2

dah macam2 telatah iman skunk...semua menghiburkan..hehhe...luv u lah


k..thanks 4 reading..:)

Saturday, 20 July 2013

Puding Kastard Koktel

Assalamualaikum

Baru-baru nie aku ade buat satu jenis pencuci mulut..alang-alang buat..aku nak kongsi la resepi kat sini..asalnya aku nak buat tuk makan berbuka puasa..tp disebabkan en suami balik lambat..aku masak malam tu..pas berbuka..pas en suami balik terawih leh la makan...kejap je..dan senang...moh kita terjah..hahhaha

bahan-bahan yang diperlukan untuk membuat puding:
1cawan tepung kastard
5cawan air
1/2 cawan susu cair
1/2 cawan gula

cara nak buatnya:
gaul gula, susu cair,air dan tepung kastard bersama-sama. pastu masak dengan menggunakan api yang sederhana..hendaklah dikacau selalu ye..kacau sehingga pekat. kebiasaannya dalam 15-20 minit je..bila dah pekat tu matikan api dan tuang dalam bekas..ikut suka hati la nak tuang dalam bekas kecik-kecik ke..or atau nak tuang dalam loyang..klu aku tuang dalam loyang je...senang dan cepat..hihihi..pastu biarkan ia sejuk sebentar..bila dah agak sejuk..bolehla dimasukkan di dalam peti ais...setelah beku..boleh la dihidangkan.

seterusnya bahan-bahan untuk kuah
1 tin koktel buah-buahan
1 tin susu cair
1 tin air (air bersih taw atau yang dah dimasak)
1 cawan gula
ais ikut suka hati

cmner nak buat???

sonang je...hahhah..kacau gula bersama dengan air (hingga hancur)..pastu bolehla tuang koktel dan susu cair..kemudian..ambik puding yang dimasak tadi dan masukkan kedalam mangkuk. setelah itu tuangkan kuah yang becampur koktel buah-buahan.klu nak tambah kesedapan..leh tambah ais..ikut suka hati nak sejuk cmner..hohohoo

kannnn...senangkan..aku buat..kejap je...ape lagi...pas bace resepi aku ni..sila la ke kedai cari bahan..buat untuk family..kompirm family suka..selamat mencuba..:)

nie contoh ye..aku ambik dr pakcik google nie..aku malas nak snap gambar..hohoho
thanks 4 reading

Thursday, 18 July 2013

Kesian Kucing Kena Puasa Jugak...:(

Assalamualaikum...

Alhamdulilllah hari ni dah masuk 9 Ramadan..semoga iman kita masih kuat..n semoga pahala puasa kita di terima oleh Allah..aminnn

tadi mase duk tengah sahur ..en suami duk citer sal kucing kat pejabat...kucing tu lapar..sebab kantin tutup..jadi xde makanan yang dia nak makan...asyik duk bunyi meow meow meow je..kesian kan....pastu en suami suh aku bungkuskan makanan untuk kucing...nnt senang dia nak bawak ke pejabat...jgn en suami yang makan sudah..hahhahaah....

asalnya kucing banyak kat pejabat en suami kerja..tp dah tggal sekor dah..yang lain xtahu pegi mne...mungkin dah berhijrah..cari tempat yang bnyk makanan kowt...

moral of the story : berbuat baik lah walau pada haiwan sekali pon...

kucing pon makhluk Allah jugak kan...

Thanks 4 Reading